Het is zo ver, ik vertrek!!
2 april 2023 - Rotterdam The Hague Airport, Nederland
Nog in Nederland: Afgelopen week begonnen de zenuwen en de adrenaline om dingen te regelen te stromen. Van een 'red ik het met 25 kg?' (Moet toch een maand aan kleding meenemen) tot 'waarom vond ik het ook al weer een goed idee om alleen te gaan?'. Alles ging door mijn hoofd. Maar, alles is gepakt en bezakt. Ik zit nu te wachten op Rotterdam Airport. Zo de lucht in, super spannend! Ik verheug me op de zon en de rust die het eiland uitstraalt. Vind het ook wel weer spannend, je bent toch op jezelf aangewezen, maar desalnietemin kijk ik er ook naar uit om even niets te hoeven en met mezelf te kunnen lanterfanten. De bekende vraag, die ik de vorige keer ook heb gesteld: hoeveel kg bagage heb ik bij me?? Ik ben benieuwd of jullie het raden! Kleine hint, ik heb dit keer een koffer bij me, geen backpack.
In het vliegtuig kregen we te horen dat we minimaal 40 minuten vertraging hebben doordat het luchtruim boven Frankrijk onder strenge controle staat. Er mogen maar een beperkt aantal vliegtuigen boven vliegen en dus moeten we wachten. Balen, de vertraging kon oplopen tot meer dan een uur. Het grappige is dat ik alle Nederlanders om me heen hoor zeggen: 'Oh maar dan kunnen we Verstappen kijken'. Zie je maar weer dat je met Nederlanders in het vliegtuig zit he haha 🤣.
Ibizaaa vibes: Nou uiteindelijk viel het wel mee met de vertraging, na 10 minuten kregen we een go en na een spoedige vlucht was ik om 9.15 uur al aangekomen op Ibizaaaaa met een temperatuur van 14 graden (ik spiekte op de weer app, 3 graden in NL op dat moment). Mijn bagage rolde ook nog eens als eerste op de band, ik kon doorlopen naar een lege balie bij Goldcar voor mn auto (vorige keer was het super druk) en ik stond gewoon om 9.35 uur buiten met al mn koffers en autosleutel in de hand. Wauw! Het avontuur kon beginnen!!!
Toen ik mijn auto gevonden had bleek het een witte seat Ibiza met slechts 92 km op de teller. Helemaaaal nieuw. Dat gaf wel een fijn gevoel want was ergens een beetje bang dat ik een oud barrel zou krijgen en met dat heuvelachtige landschap vind ik dat wel een beetje spannend. Dus ik was helemaal blij en trots stapte ik in mijn nieuwe autootje. Met een beetje hulp van het thuisfront mijn telefoon aangekoppeld en daar ging ik, de Ibiziaanse(?) wegen op, 20 minuutjes rijden naar de finca waar ik verblijf. En dat gevoel he op die wegen... dat voelt als vrijheeeeid!
En dan ben ik er.. uiteraard rijd ik verkeerd maar nadat ik Angelique (de eigenaresse) heb opgebeld gaat er een poort open en rijd ik zo het terrein op. Ik word enorm hartelijk ontvangen met een knuffel en een lik van de hond Spike. Ik word gelijk helemaal rondgeleid en heb vervolgens nog een uur staan kletsen in de keuken. Wat een leuke mensen♡. Ik voelde me gelijk helemaal thuis. Nou daarna even uitgepakt, ik moet altijd even landen en toen dacht ik laat ik maar wat boodschapjes gaan doen.... Nou... eh.. ik denk dat ik wel 25 rondjes heb gereden zonder resultaat. Geen parkeerplek te vinden. Of na ja, van die hele smalle waar ik niet in durf maar dat waren er ook maximaal 2. En toen ik het bijna opgaf... reed ik tegen een gratis parkeerterrein aan. Met daartegenover een Spar!! Alsof het zo heeft moeten zijn ;) Niet heel veel keuze en ik begrijp nog niks van wat er op de verpakkingen staat (sidenote: doel is om wat spaans te leren heb ik besloten), maar wat kleine boodschapjes gehaald zodat ik in ieder geval iets kan eten. Morgen maar even een grote supermercado opzoeken. Toen weer naar de finca, omgekleed in een jurkje en toen was het tijd voor.... ZON! Echt heeeerlijk. Lekker zitten kletsen met Angelique. Aan het zwembad. Oh wat een bofkont ben ik!
Vanavond rijd ik nog even naar Santa Gertrudis, een klein plaatsje en ga ik eten bij een restaurantje op aanraden van Angelique. En dan op tijd naar bed denk ik, ben tenslotte al vanaf 4 uur op. Lekker een boek lezen in bed, love it. Heb 7 boeken meegenomen en mijn doel is wel om ze ook (echt) te lezen dus lets go.
De eerste dag, ook al was die een beetje spannend, was een succes. Ibiza voelt als thuis komen ☀️🤩

Groetjes Oma en Opa